GalantWeb

Na zasílání obrázků při chatování

Macko · 1095 · 276989

Offline Jeníček

Víc štěstí něž rozumu. Když už jsem měl půlku auta rozebranou, tak jsem rovnou i zrenovoval hlavní kostřící bod pod baterií.

Teda, masakr. To vypadá, jako dost závažný potenciální problém mnoha závad s elektrikou a elektronikou  :angry:
Mitsubishi Galant wagon 2.5 V6 118kW 08/2002 A/T
A69 Basecoat Munich silver metallic - ta hezčí stříbrná...

R.I.P.
Mitsubishi Galant wagon 2.0 GLS 100kW 11/1996 M/T + LPG Magic G4
F06 Basecoat turquoise pearl - tyrkysová perleť

Offline Venda_K

Teda, masakr. To vypadá, jako dost závažný potenciální problém mnoha závad s elektrikou a elektronikou  :huh:
Asi ti uniká podstata věci, proto jsem do předchozího příspěvku přidal citaci na můj před-předchozí příspěvek. Podle toho, co jsi napsal, si myslím, že si myslíš, že se pojistková skříňka vypálila elektrikou 12v ve voze, ale tomu tak není. Vypálila se teplem a ne zkratem v elektroinstalaci.

Na třetí fotce je vidět, že tomu nic není, ale ano, vypadá to strašně.

Máte někdo doma tuto diagnostiku odzkoušenou na našich vozech?

https://postovnezdarma.cz/usb-autodiagnostika-elm-327-v-1-5-obd2-at?var=269935&gclid=CjwKCAiA1aiMBhAUEiwACw25MR9RK06Q18LvGMBTmjqIHedJjy6unlipGNcC_UQnQpmD09Rj5J1dexoC-UIQAvD_BwE
« Poslední změna: 10.11.2021 - 04:04:40 od Venda_K »
Mitsubishi Galant sedan 2,0L 100kW rv. 99 (GLS)     Motor 4G63 SOHC MPI     VIN: JMBSNEA2AXZ001031

Offline Venda_K

Takhle přijdu do obchodu. Objednám to malinké ložisko do alternátoru podle originálního, tak že předložím originální dvojřadé a ono mi přijde jednořadé  ](-:](-: ](-:. Nezkoumal jsem dál. Řekl jsem že se bohužel nedomluvíme a že už budu muset objednat přes internet. Právě jsem jej objednal zde viz odkaz za  606Kč/ks s dopravou. Ano to malé ložisko do alternátoru je celkem drahý špás  :o :o :o

https://www.kratky.eu/loziska-alternatoru-skf-ntn-fag.html

Ložisko na hřídelce: SC8A37 LH1 NTN ložisko 8x23x14
Ložisko v bloku alternátoru: FAG 6303 2RSR C3

Takže auto začnu skládat tak v úterý odpoledne nebo až ve středu ráno. Podle toho co budu mít za směnu v práci. Už se chci projet !!!
Mitsubishi Galant sedan 2,0L 100kW rv. 99 (GLS)     Motor 4G63 SOHC MPI     VIN: JMBSNEA2AXZ001031

Offline BlackJack

Takhle přijdu do obchodu. Objednám to malinké ložisko do alternátoru podle originálního, tak že předložím originální dvojřadé a ono mi přijde jednořadé  ](-:](-: ](-:. Nezkoumal jsem dál. Řekl jsem že se bohužel nedomluvíme a že už budu muset objednat přes internet. Právě jsem jej objednal zde viz odkaz za  606Kč/ks s dopravou. Ano to malé ložisko do alternátoru je celkem drahý špás  :o :o :o

https://www.kratky.eu/loziska-alternatoru-skf-ntn-fag.html

Ložisko na hřídelce: SC8A37 LH1 NTN ložisko 8x23x14
Ložisko v bloku alternátoru: FAG 6303 2RSR C3

Takže auto začnu skládat tak v úterý odpoledne nebo až ve středu ráno. Podle toho co budu mít za směnu v práci. Už se chci projet !!!

Ahoj, sice pozdě, ale tvoje ložisko se dá sehnat i levněji za 70Kč a to konrétně pod číslem dílu ABE9027 viz. https://as-pl.com/cs/c/all/SC8A37_
koupit se dá kupříkladu zde : https://autodilos.cz/autodily/lozisko-142301786

Jinak ložiska Krátký je z Hodonína, chodím tam do prodejny a ložiska na alternátory tam sehnat opravdu není problém.
Mitsubishi Galant - 2.0 (100kW) - 4G63

Offline Rob

• Hero Member
Čau,ta diagnostika mi na mém 2001 fungovala,ale na  2 vozech našich členů roku 1999 se nechytala.Měl jsem verzi s bluetoothem.

Offline BlackJack

Mně taky nefungovala diagnostika na mém ročníku. Jde nejspíš o staré komunikační protokoly, které již nejsou podporované.

Offline Venda_K

pro Kocour: Ahoj Kocoure, hele jak jsem slíbil, tady máš fotky mého uchycení palivového filtru. Kupoval jsem na to speciální širokou objímku, kterou jsem si upravil k obrazu svému. Asi jsem použil kus z originálního držáku, který jsem přes dvě vyrobené dirky přinýtoval k nové objímce. Nebo jsem si vymodeloval ve svěráku kus plechu, který jsem přinýtoval k nové objímce. Už si přesně nepamatuji. Jinak jsem podle průměru filtru kupoval objímku v kamenném obchodu s autodílama. Je jedno v kterém.

Offline Kocour

Super,to jsem potřeboval. Alespoň už mám představu jak ji vymyslet. Díky.

Offline Venda_K

Tak jsem si je objednal. Po 10,5 roku to budu dělat znova a tentokrát lépe!!! A jsou pozinkované. Viz. odkaz.

https://opravne-plechy.cz/mitsubishi-galant-1987-prahy-opravne-plechy-nastavit

Offline BlackJack

Já bych řekl, že mají pouze stříbrný základní nátěr. Ale pokud by byly pozinkované, tak samořejmě vydrží déle. Má to ale dvě ALE - pozink je hůře svařuje a mohou se odlupovat tmely, nátěry z důvodů pozdější oxidace zinku.

Offline Venda_K

Ahoj lidičky, tak mám první horší defekt a prosím o pomoc. Sháním jeden disk R17" KBA 44187 na žraloka. Nestala se někomu podobná situace a neválí se mu doma lichý počet těchto kol? Stačilo by mi doopravdy jedno kolo, no ale asi jen tak jedno někdo na prodej v ucházejícím stavu nemáte?
Viz. přiložené fotky.
« Poslední změna: 04.10.2023 - 21:29:01 od Venda_K »

Offline Venda_K

Další
« Poslední změna: 04.10.2023 - 21:36:39 od Venda_K »

Offline Venda_K

Další...

Offline Venda_K

Konec. Poslední fotka ukazuje pořízení předních ramen (datum uveden vpravo nahoře).

Offline Venda_K

Tak už dorazila zima.