Tak sem se dneska dostal o kousek dál. Ale furt nic, už jsem celkem zoufalej, že sem se v tom vůbec hrabal....
Dneska jsem sundal hlavní válec a rozebral, byla v tom sra*ka. Jak jsem ho kompletně vyčistil, i obě dírky co jsou pod nádobkou.
Gumičky jak nové, takže všechno krásně čisté gumičky jsem samozřejmě máznul a složil dohromady. Válec jsem přidělal.
Všechno dobře složené... Kapalina dolitá do maxima. Trubka od hlavního válce k pomocnému profouknuta.
A nějdřív jsem zkusil, jestli to nepoteče po povolení odvzdušňováku kapalina sama a nic, tak jsem zkusil na odvzdušňovák dát hadičku a nasát.
Bez úspěchu, kapalina v nádobce neubívala. Opakuji, že vedení i trubka prostě komplet bez kapaliny. tak se začalo šlapat.
Nejdřív se šlapalo a odvzdušňovák utaženej. Kapalina hrozně pomalinku v nádobce ubívala a nahoru z nádobky chodily bubliny.
Ubylo asi půl cm a pak konec přestala ubívat. Takže telefon známému mechanikovy a ten řekl, že povolit odvzdušňovák a furt šlapat.
Takže se furt šlapalo, pomáhalo se i pomocným válcem, který kámoš buď mačkal a nebo držel. Bez úspěchu po půl hodině neubylo ani mm.
Tak jsem zkusili povolit trubku u spojkového válce a přiložit na konec spojkového válce prst a jak jsem šlápnul, tak kamarád říkal, že mu to vytlačilo zase názpátek nasálo prst.
Takže pumpa funguje. Ale ani za boha, když tam měl přiložený prst a já šlapal, tak z nádobky neubylo nic.
Tak seválec naplnil kapalinou stylem, že kámoš šlápnul na pedál a jak pouštěl,
tak já tlačil injekcí kapalinu do místa kde je našroubovaná trubka. Po tom co už z toho místa nešly po sešlápnutí bubliny, takže byl válec plný a bez vzduchu.
Normálně bez trubky po sešlápnutí kapalinu vytlačil(pod tlakem). Takže se připojila trubka a doufalo se, že se teď probere. A nic to samý.
Zkoušely jsme našlapat se zavřeným odvzdušňovákem a kapalina v nádobce furt na stejným místě... Pak kamarád pomáhal pomocným válcem a taky nic.
Prostě si to za boha necucne z nádobky (krom toho, jak si cucla truchu na začátku). Gumička nahoře válce je v pořádku, je tam správně daná a ty dvě dírky jsou čisté, jak slovo boží.
Už jsme z toho zoufalí. Zespoda to protlačit injekcí jsem zkoušel, ale ani prd... Nevíte někdo čím by to mohlo být?
Popřípadě napsat postup jak to správně odvzdušnit když je trubka prázdná? Prostě stylem - takhle šlapej, tohle k tomu mačkej tohle musí bejt utáhnutý a tohle a tohle.
DNeska budu asi už šlapat i ze spaní, takže jestli tenhle sloh někdo dočetl dokonce, prosím o radu, jinak skončim u chocholouška.
Jo jinak samozřejmě dolévám brzdovu kapalinu TEXTAR DOT4.
Děkuju mockrát