GalantWeb

Mapování jednotky

Offline Severín

Na Mitsubishi fóru jsem se dočetl o mapování jednotky, když se na dýl vyndá baterka, tak se vymaže. Konkrétně tam řešili spotřebu, že se musí správně zajet, moc to netočit, aby to mělo příznivá data pro nádrž. Ví někdo, jak to funguje? Dá se tím nějak srazit spotřeba na lehkou nohu? Když jsem si kupoval bourák, tak byla baterka venku asi 24hod  já to hned projel městem a na nic jsem nekoukal a dával jsem tomu. A dneska se s lehkou nohou nedostanu pod 8litrů (dálka okreska 90-100).

Pepe, vzpomněl jsem si na tebe, že jsi mě na něco v mapování po vyndání baterky upozorňoval...

Offline Rob

• Hero Member

Offline Pepe

Pokud jezdíš s takovou spotřebou , neřeš mapování . Motor si veme , co potřebuje . Lehká noha nebo cihla  , je to jedno . 14,5 l  po Praze , to byl můj začátek . To by ti bral pomalu míň než GDI motory , tak proč je vyvíjeli ? :-D :-D :-D
三菱ギャラン  2,5l V6 24V  Hamilton Silver   reg.2001

Offline Drak

jednotky s adaptivní mapou byly asi tak do roku 1996. Byl u nich problém, že když se vyndá baterka bez zalohovaní napajení, tak ve většině případů u starších aut začal blbnout volnoběh další problémi s chodem motoru pokud čidla posílaly hodnoty pro jednotku neznámé, zanesené egr a klapky atd. Tak se od tohoto způsobu řízení motoru upustilo a v novějších jsou mapy už bez toho samoučení.
Legnum VR-4 TypeS

Mitsubishi Legnum VR-4 EC5W (Zenki - 8/96-7/98 Chuki - 8/98-4/00 Kouki - 5/00-8/02)

Offline Trewor

TVL 8 litrů u 2,5l V6 a on si ještě stěžuje ](-: Provokatér. Za tolik jezdí Focus II 1.6
Já jezdim za 11/12+ ale na něco jako pomalou jízdu jsem rezignoval, jezdim hodně po městě a mam automat.
Když bych věřil kilometrům, tak to má 230t km a 15let tak co bych po tom chtěl. Ty máš najeto jen o kousek míň, širší 17" kola tomu taky nepomáhaj...

Samoučící jednotka se přizpůsobuje stále, takže i kdybys s tim ze začátku jezdil jak čepičář tak tak za chvíli budeš tam kdes byl.
Top Gear (Jon Bentley) o 8G Galantu: It´s a nice car for a nice people.
1999 8G Galant kombi V6 AT LPG, 7G E88A AWD AWS shnilotina na díly, 6g Galant 4x4 kastle, 1994 Colt CA 1,3 a Fiat Ducato 2,8TD 4x4

Offline Severín

Já si nestěžuju, s tím jsem počítal. Ale osm na dálku, což moc nejezdím. Obyčejně jezdím kolem devíti a přes deset jsem šel jenom dvakrát a to v zimě. A nejsem čepičkář ani brzda. Jen mě to zajímalo. Ale četl jsem o tom v souvislosti s Carismou. A je fakt, že tam na volnoběh taky narázěli.

Offline freematch

• Sr. Member
Po zimě sem začal jezdit a ze začátku jsem spotřebě nevěnoval pozornost ale po 3. načerpání jsem ji počítal a vychází na 10,7.Předtím 8-8,5 nebyl problém.Dá se nějak resetovat nebo r.v. 98  2,0 nejde ?popřípadě nějáké nápady díky. Udělal jsem jen co bylo třeba výměna oleje + filtr,geometrie a nové pneu díky

Offline ondraseek

Po zimě sem začal jezdit a ze začátku jsem spotřebě nevěnoval pozornost ale po 3. načerpání jsem ji počítal a vychází na 10,7.Předtím 8-8,5 nebyl problém.Dá se nějak resetovat nebo r.v. 98  2,0 nejde ?popřípadě nějáké nápady díky. Udělal jsem jen co bylo třeba výměna oleje + filtr,geometrie a nové pneu díky
když se ti tak zvedla spotřeba nemáš v háji lambda sondu?
Mitsubishi galant 2.0 16v 100kw +chip na 110kw sport.výfuk,sportovní filtr vložka pipercroos

Offline freematch

• Sr. Member
stačí diagnostika ?jediné co sem si všiml že nejdéle po startu svítí abs

Offline ondraseek

myslim ze diagnostika by ti to mela ukazat pokud je v haji lambda
Mitsubishi galant 2.0 16v 100kw +chip na 110kw sport.výfuk,sportovní filtr vložka pipercroos

Offline Pepe

Přes zimu auto nejezdilo ? A co baterka ?  Problém vidím ve spojovacím členu mezi sedačkou a volantem a to ti neukáže žádná diagnostika . Opět se budeš učit jezdit s nohou na plynu jako motýlek . K diagnostice : problémy se senzorama vysvítí "check engine " a pokud nesvítí , není závada , kterou by ECU předala . :mellow:
Resetovat EECU jde , jde jen o to , jestli to má cenu . Proto ty první dotazy .

Offline freematch

• Sr. Member
nejezdilo baterka je přebitá inteligentní nabíječkou a jede na 82 procent. restart bych zkusil za to člověk nic nedá

Offline Pepe

Takže : při zapnutém klíči na 2. polohu odpoj -pol baterie na 30 sekund až minutu a poté jej bez jiskření vrať na - kontakt a utáhni. Nastartuj a nech 2-3 minuty na volnoběhapak se projeď .
Ale jak jsem napsal v prvním přízpěvku - jde o tvou nohu . :-D