GalantWeb

Jaké žárovky .

Offline Pepe

Co kam dát - z německého manuálu . Vím , že jsem to někde viděl a proto je to tu .
« Poslední změna: 25.10.2014 - 16:50:47 od pepe »
三菱ギャラン  2,5l V6 24V  Hamilton Silver   reg.2001

Offline Pepe

Každý majitel vozu vidí jinak a proto si dovoluji otevřít ZDE pole polemiky o žárovkách . Na zaprášených parabolách a nečistých sklech reflektorů nechtějme aby námi vybrané žárovky svítili všude stejně . Hlášky typu " 90%" světla navíc je pro blby , jinak to nemůžu nazvat . Osvit vozovky před vozem bývá 35-40 metrů - opravte mě , jestli kecám . S hláškou  90 navíc jsem zažil max 5 metrůnavíc .  Takže kdo , co , jak ?

Offline Daggereall

• Full Member
Necekam,ze me zarovka s 90% navic bude svitit jako xeon,jak si nekteri mysli. De spis o to,ze mivaji belejsi svetlo a vetsi svetelnej tok,nez obycejny zarovky. Tu silnici o neco lip osvetli a o to hlavne de.
Par let zpatky v zime sem jel v noci s formanem nekde po temny zimni silnici a predemnou favorit s nejakyma obyc zarovkama.Hlavne v zatackach bylo krasne videt,jak malo a do zluta to sviti.Proti tomu Silverstary,tenkrate novinka svitily skvele,snih byl krasne bilej a silnice taky pekne osvetlena.Pokud ma nekdo blbe navrzenej svetlomet jako fabie,nebo stary oktavky a toleda apod,nebo zapraseny a vypaleny paraboly,tak mu ani laserovy svetla nepomuzou :)

Offline FrantaPMJ

Necekam,ze me zarovka s 90% navic bude svitit jako xeon,jak si nekteri mysli. De spis o to,ze mivaji belejsi svetlo a vetsi svetelnej tok,nez obycejny zarovky. Tu silnici o neco lip osvetli a o to hlavne de.
Par let zpatky v zime sem jel v noci s formanem nekde po temny zimni silnici a predemnou favorit s nejakyma obyc zarovkama.Hlavne v zatackach bylo krasne videt,jak malo a do zluta to sviti.Proti tomu Silverstary,tenkrate novinka svitily skvele,snih byl krasne bilej a silnice taky pekne osvetlena.Pokud ma nekdo blbe navrzenej svetlomet jako fabie,nebo stary oktavky a toleda apod,nebo zapraseny a vypaleny paraboly,tak mu ani laserovy svetla nepomuzou :)

Nezbejvá nic jinýho, než jen souhlasit :mellow:

Taky nečekam světelnej výkon jako xenon, spíš že ten stejně dlouhej nebo trošku delší osvětlenej kus silnice bude oproti klasický halogence jasnější a bude trošku "jinak" osvětlenej, toť vše :D

Offline Daggereall

• Full Member
Sem tak koukal na nabidku osram a treba rada Cool blue se dela v rade hyper,kde ma mit barvu svetla kolem 5000K,nebo NightBreaker Unlimited a ma mit 110% svetla.Kdo to vyzkousi? :)))

Offline Sir Dag

Musím bohužel trochu nesouhlasit a to z pohledu bezpečnosti. Vámi zvolené žárovky mají o něco  (podstatně) větší svítivost. Takže proto nejen vidíte jinak vozovku (ano jde i o K světla), ale i o těch daných cca 5 metrů dál jak uvádí Pepe. (Vzdálenost 5 metrů potvrzena nezávislými testy) Ovšem kvůli těmto 5 metrům je přehnaná svítivost pro protijedoucí řidiče peklem.

Takže já osobně jsem proti názoru a chování..chci vidět o kousek dále....a budu se držet standartních žárovek. Neboť Galant má světla tak přehnaně dobře udělaná, že s nimi vidím lépe než v jiných vozech .-)
Byl jsi můj první a v mém srdci zůstaneš navždy. 2.0 100kw 1997 MetalicBlue

Offline Daggereall

• Full Member
Pokud mam kvalitni zarovky a spravne nastaveny svetla,tak nikoho neoslnim. Ale pokud tam mam nekvalitni zarovky, treba jako ta nalevo: https://d-a.d-cd.net/e1fab9u-960.jpg tak oslnim snad kazdeho na silnici.Kvalitni vyrobci jako Osram, Philips apod si hlidaji kvalitu a testuji zarovky tak,aby splnovaly parametry podle norem.Takze se nemuze stat,ze nekoho oslnim, i kdyz ma ta zarovka vyssi vykon.Viz nektere testy autozarovek.

Offline Pepe

Do jaké šlamastyky jste to zabředly . Cokoli bylo v předchozím přízpěvku zobrazeno, je špatně i z připomínkou pisatele . Nejde o kvalitu žárovky a svítivosti , ale problém je usadit svítící bod do osy paraboly a stínítka , jak je ukázáno na snímku "B" - , na tom nažloutlém . Důvod , proč jsem se tím zabýval , bylo zkušební osazení HID xenon výbojky místo žárovek . Jakýkoli posun dopředu nebo dozadu - míněna osa paraboly , může způsobovat oslnění , nebo též zkrácení světelného kuželu na 10 m před vozidlo . Na snímku "A" je stínítko čočky , což je rovina - mírný odskok výšky směrem do prava na stínítku je to 1mm a ve vzdálenosti 5 m to je cca.8cm. -_- 

Offline FrantaPMJ

Já dneska dal Galantíkovi Osram Silverstar II a rozdíl je fakt znát,z auta mam pocit jakoby bílýho světla,a auto svítí přesně jak znázorňuje obrázek na krabiče. Světla mam nastavený tak,jak mam mít,bouraný to nebylo,abych jedním světlem rentgenoval ledadla a druhý aby mi svítilo pod auto,tak schválně počkam na reakce protijedoucích řidičů,jestli mě budou problikávat plni pocitu,že je oslňuju. Tak ještě uvidíme,jak dlouho vydrží,za mě po 50 kilometrech zatím spokojenost a změna je fakt znát :mellow:

Offline Daggereall

• Full Member
Pepe: S hid xenonama sem si taky hral.Mam doma paraboly na H1 ze svetel,tak sem to zkusil na zdi. O vysledku radsi nemluvim,chtelo se mi zvracet. Svitilo to vsude mozne, To co vykreslila klasicka H1 a xenon bylo slusne rozdilny.Mozna bych se mohl dokopat k tomu, abych to zase zkusil,vyfotil a hodil sem vysledek,jako odstrasujici priklad.

FrantaPMJ:To se i divim,ze mas ten pocit bilyho svetla.U souseda na mondeu je to dost spis dozluta,asi mu je sbalim a zkusime je v Galantovi oproti tem Nightbreakerum.

Jinak sem koukal po netu na testy tech Coolblue Hyper a nasel sem https://www.youtube.com/watch?v=kmQxE0eIsD4   Pokud by mely vetsi svetelnej tok,svitily by dobre,ale s touhle barvou svetla (5000K) se mi zda hur osvetlena silnice,nez s klasickou zarovkou.

Offline Daggereall

• Full Member
Nevim,jestli bych dal 2k za neco tohodle stylu https://www.youtube.com/watch?v=6ONdVB5FeqM
Galant svítí pěkně podle mě,nestěžuju si.Mám tam Nightbreakery a sem spokojenej jak svítí.

Offline Pepe

A kam s tímhle?Vedle naklápění světel?
Přesně - nalevo od volantu do spínačů mlhovek , TCL ...... Bezva nápad . :mellow:   Chceš to objednat Robe  ? Přes PayPal nemam problem .
« Poslední změna: 08.04.2015 - 16:45:50 od pepe »

Offline Pepe

Nevim,jestli bych dal 2k za neco tohodle stylu ....

Takhle mi svítí DRL diodyv nárazníku .

Offline Daggereall

• Full Member
Ty usb sou bezva nápad.Doma se mi válí step down menic na nejaky 3A, usb konektory bych doma taky nasel.

Offline Rob

• Hero Member
Objednat zatím ne, spíš jen pokukuju,co číňan vyrábí.........

Offline freematch

• Sr. Member

Offline Rob

• Hero Member
Měl jsem je ve Focusu,teda ty se zlatou objímkou,svítily dobře, vydržely rok.

Offline freematch

• Sr. Member
ty jsou asi něco jako philipsy white wision 4300K co ?

Offline Rob

• Hero Member