Tak a budem pokračovat trochu ve story..
Tehdy jsem psal něco o tom, že nadávám na servis a fachmany co mi zprasili autí. Dnes se podíváme trochu kupředu do světlejších dějin.
Jak již všichni víme..galiho miluji a nevzdám se ho. Opravil se, dával do kupy a začal jsem si ho rozmazlovat. Byl jsem v tom cca za 50 tisíc..asi..Propadl jsem mu a začal si jej hýčkat.. bylo léto 2015 a já sehnal čumák SE. Narval jsem ho na autí a byl strašně happy. Mno lak se začal loupat..takže na hov..Mno..další 10 tisíc vyhozeno do pryč
Paráda...Nu nic..stává se..Na autě pokračují servisní práce. Vyměnili se těhlice, všechny čepy, dodělali se opět brzdy, protože se mi zase kousnul pístek ve třmenu.
Pak přichází jaro a zde přichází zlom. Poznávám osůbku jenž jsem miloval....udělal pro ni vše a galík šel stranou..začal hodně trpět, pracoval a dřel pro mě i pro ni. Snažil jsem se ho udržovat v chodu, ale už to nebylo žádné eňo ňůňo. Každopádně se mi opět kousla brzda a tak jsem to řešil. Tentokrát se mi vytáčel šroub z držáku destiček a celý brzdič se dokřivoval..Pecka..Jelik
ož mi za celý rok nebyl nikdo schopný předělat ten malej kousek prahu co jeden rádoby karosář udělal..tak jsem neměl přes zimu na autě kryty prahů. Na hrany dveří mi lítala sůl, voda a sních...narezly...a jejej....a to byly úplně zdravé
Každopádně se nakonec prahy a další kousky vyvařily..cca 12 tisíc..pecka...dneska za ty vyvařené prahy chytím panenku a hever projíždí...někde je chyba..a to uběhl jeden rok..takže opět vyhozený prachy okýnkem..A to jsem ještě zjistil, že rádoby karosář před tím mi lemy udělal jen z venku a ze vnitř mi nechal centimetrovou dírů kolem dokola...takže celou tu dobu mi za blatnik lítala voda atd..moc pěkný..no jo..zkušenost těch fachmanů..
Mno autí zkrátka trochu chátrá..ale snažím se ho udržet..Zkrášluji ho aspoň ve vnitř..pokračuji na systémech a modulech..vybavuji novými ledkami a tahám el-wire..Hraju si a dělám galíka krásnější..Dávám decor polepy ořech. Pak přichází krutá rána a slečna mi odjíždí..Nemám náladu a nic se mi nechce..Jedinou mojí láskou je teď gali..další vzpomínka která mi váže druhou milovanou osůbku. Začínám se o galiho opět starat. Dostává led svícení, kroužky do světel,mlhovky..Přelakovala se v Mitsu grill maska, nárazník atd. Vše jsem krásně uchytil..dodělal kabeláž a čumák konečně vypadá tak jak má..Autí jsem si vyluxoval, dostalo kryty prahů a pouští se vosk do dutin lemů. Paráda..mám radost.
Pak přichází léto..dělám si radost znova..na autí umírá spojkový výlec..tak se hold dělá i ten..dodává se i nový pomocný spojkový válec..A co je hlavní..z Mitsu mi přichází nalakové křidýlko z modráska..kompletujeme na stříbrňáka a jak mu sluší..Také mi přišly nově nalakovaná sklopná ušiska. Opravuje se a vylepšuje mnoho věcí. Zkrátka galíček si konečně dopřává svou péči.
V průběhu léta řeším svoji finanční záležitost, dopad z jara a nakonec se zadaří..Gali dostává LPG a je zas o něco kupředu..Dostáváme se pomalu k podzimu..Konečně jsem mu namontoval ušiska a dal je do provozu..je to paráda..Udělal jsem opravu hran dvěří a do dnes to vypadá super. Mno od té doby se moc zajímavého neudálo..jen to, že můj miláček profrčel za 3 měsíce cca 9 územími evropy. Potkal asi to co ještě neviděl a hlavně najel to co nikdy předtím. Protáhl jsem mu pořádně pérka. cca necelých 15000km.
Mno..zaslouží si opět péči a trochu rozmazlování..a tak jsem nakoupil dárečky...sice je ještě nemá..ale dostane je..mám trochu zpoždění..Každopádně jsem viděl jeho nejcenější....srdce..Uká
zalo mi jej na podzim 2016 při rozvodech. Kouzelný moment.. Ušel se mnou kus cesty. Při koupi jako malý kousek vraku a dnes přes všechny ty trable je to nádherný vůz..a bude ještě lepší..Viděl mnoho svých žroločích kamarádů a jelikož jim to ušákům sluší..pořídil jsem mu bratříčka. Je nepatrně mladší, 2001 sport..také véčko .-) a jak jinak než pořádný jeden a půl tunový kombíček..Drobeček
Má už téměř všechny doplňky co stávající , tak si jsou zároveň oporou. Každý den tu vedle sebe stojí a hezky se na nás dívají..
Dnes už vím, že gali bude pro mě prostě moje první autí, které budu u sebe mít dokud budu živ. A je jedno zda bude pojízdné nebo ne..jsou to mé vzpomínky a můj kus života..chci se na něj dívat, chci na něm ležet..chci jej objímat a chci se v něj projíždět..Je to láska k našim miláčkům..láska která nerezaví..