GalantWeb

Jak Levně Přejít Na Plyn?

Offline Gary81

• Jr. Member
  • **
  • Galant 1.8 GLSi r.v. 12/1993
Chtěl bych přejít se svým myšákem na plyn, ale nechce se mi dávat tolik peněz za přestavbu. Neexituje ještě nějaká jiná legální cesta? Myslím tím třeba sehnat zařízení na LPG z vymontovaného auta, a dát ho do mýho. Ale je to vůbec možné, a legální? Máte s tím někdo někaé zkušenosti?

Offline Drak

Napiš do jakého modelu a motoru. Zeptej se Alika, ten má doma plyn z Galoše GTi i homologací a povolením
Legnum VR-4 TypeS

Mitsubishi Legnum VR-4 EC5W (Zenki - 8/96-7/98 Chuki - 8/98-4/00 Kouki - 5/00-8/02)

Offline kenry

• VIP Group
mam jen dotaz ... nabo spis radu.... na ten plyn ....svyho casu sem ho tam chtel taky ... neni problem ho sehnat... (ale proc se ho dotycnej zbavuje.... tot otazka....)jsou prej nejake dva systemy(nebo vic ja nevim) vstrik do kazdeho valce .... coz je stejna  spotreba.. jaok u benzinu....(ano plyn je levnejsi) nebo jakysi monovstrik...(tomu nejak nerizumim) ale to neva kdyz to sezenes od nekoho tak jedine s papirama ze Ti to prodal...tot tak asi vse....(ale nedeledj to ...... :confused: dyk to silene smrdi..... -_- ale tva vec....)hodne uspechu....." v letaní " :hehe:  lurk  
škoda octavia 2010 njn :-) viz FB
Pha 9 +420608968561
Když můžu, pomůžu....
parkovaní ale plato na odvoz nemám ...
přístup nonstop hlídaný...(Letňany - avia)

Offline Georg2

• Jr. Member
  • **
Jak to tak sleduju, tak by asi teda šlo namontovat starší zařízení s papírama...???
A nebo NE ???????

Offline Drak

Asi těžko. Potřebuješ pro zapsání do TP papír o odborné montáži a schválení na konkrétní typ.
Legnum VR-4 TypeS

Mitsubishi Legnum VR-4 EC5W (Zenki - 8/96-7/98 Chuki - 8/98-4/00 Kouki - 5/00-8/02)

Offline Georg2

• Jr. Member
  • **
Dobře. Ale pokud bych sehnal starší plyn na konkrétní typ a nchal si ho odborně namontovat, tak by to zřejmě mělo jít.
Je to tak?

Offline Drak

To by neměl být problém. Na uřadě chtěj potvrzení o odborné montáži a papír ze schválením a homologací. Jestli je to nové nebo použité je jim fuk
Legnum VR-4 TypeS

Offline Georg2

• Jr. Member
  • **
Díky. To jsem potřeboval vědět.
Hezkej den přeju.

Offline Alik

prodam LPG levne jestli ma dotycnej jeste zajem.........plyn je na prd.......... :ph34r:
Mitsubishi Galant V6 Wagon
Mitsubishi Lancer EVO VI

Cesky Krumlov

Offline waltr666

• Jr. Member
  • **
  • MITSUBISCHI SPACE WAGON 4*4 PROJEDE SKORO VŠE!!
MAM V SVYM MYSAKOVI PLYN UZ DLOUHO A NENI PRAVDA ZE TO SMRDI--A VUBEC NEJLEPSI JE VARIANTA SI TO NAMONTOVAT SAM A JEN SI SEHNAT FIRMU CO TO ZLEGALIZUJE--DA SE TO SEHNAT OKOLO 4-5. TACKU.  STARSI ZARIZENI SE DA KOUPIT CCA KOLEM 2-3TACKY. JEN POZOR NA PLATNOST HOMOLOGACE NADRZE!!! JAK JE PROSLA TAK TO NIKDO NEZLEGALIZUJE!!   NOVA SESTAVA VYJDE TAK CCA KOLEM 10.000. ALE JE TO LEPSI POSTAVIT Z NOVYCH VECI ASPON MAS JISTOTU ZE JE VSE V POHODE. A TAKY NENI PRAVDA JAK NEKDO TVRDI ZE TO JEDE NA GAZ HUR JAKO NA BENZIN--VSE JE VECI SERIZENI!!! :big grin:  MNEL SEM HODNEAUT NA PLYN A VSECKY MI JELI NAPROSTO SUPER--BA NAOPAK VETSI VYKON NA LPG NEZ NA BENELI ^_^  JESTE JE DULEZITE U STRIKACKY TO NECHAT ELEKTRIKU UDELAT FAKT NEKOMU KDO TO GOUME NEBOD PAK MUZE DOJIT K UMRTI JEDNOTKY-CERPADLA-VSTRIKU!!! :frown:

Offline Georg2

• Jr. Member
  • **
prodam LPG levne jestli ma dotycnej jeste zajem.........plyn je na prd.......... :ph34r:

Zajímalo by mne za kolik je levně.
Psal jsem na MAIL - a nic. Tak to řeším takto.

PS: Jsem také od Č.K.

Offline BAD

http://www.neptun-harfa.cz/lpg_00+.htm jestli neni na seznamu tak je to o dost slozitejsi jiak plyn jsem mel a je to fakt o serizeni smrdet nemusi a výkon taky asi nepoznas jen pokud to nebude vstrikovani spotreba malinko soupne, ale pochybuju ze sezenes sadu na tvuj konkretni typ to bys byl klikar jo a malinko e ti zmensi kufr  :worried: eště sem popřemejšlel že úpně nejlevnějc vyjde pg bomba a hadička do karbce  :D
BMW 745i, V8, 332 PS

Offline Alik

Zajímalo by mne za kolik je levně.
Psal jsem na MAIL - a nic. Tak to řeším takto.

PS: Jsem také od Č.K.

dej mi 2litry  a je komplet tvuj
ale je to bez papiru jestli mas zajem tak se nejak dohodnem
Mitsubishi Lancer EVO VI

Cesky Krumlov

Offline Georg2

• Jr. Member
  • **

A nemáš alespoň papír o homologaci?
Jinak je to doufám na V6-24v.

Offline Alik

jo to jediny mam.........to tam pujde taky ale nejdriv se musim kouknout jestli mam vsechny ty kramy co u toho bylo...
ja to mel na galantu 2,0 gti
tam de  jen o tu prirubu na sani a to bude stejny.... :roll:
Mitsubishi Lancer EVO VI

Cesky Krumlov

Offline BAD

jo to jediny mam.........to tam pujde taky ale nejdriv se musim kouknout jestli mam vsechny ty kramy co u toho bylo...
ja to mel na galantu 2,0 gti
tam de  jen o tu prirubu na sani a to bude stejny.... :roll:
nebude slabej směšovač??? nvim teda kolik koní má gti
BMW 745i, V8, 332 PS

Offline Monty

• VIP Group
Nebude slabý. Je to stejné s dvoulitrem. Mám to v autě. A teď už i legalizován.
(R.I.P. - Galant 4x4 2,5 V6 + xenony)
Audi A8 (podvozek a sedačky S8), obsah 4,2 osmivál, 300 PS, maximální výbava. Zase změna podsvícení na modrou. :-)

Offline Georg2

• Jr. Member
  • **
Takže to chceš říci, že by to šlo přihlásit i na vidlicový šestiválec 2,5 litru?
To bych potom bral.

Offline Monty

• VIP Group
Tak tu story popíšu celou. Já mám taky V6 a při montáži mi tam zkoušeli dávat silnější membránu, která by měla být od 2,5 nahoru a nechodilo to. Nedržely otáčky a hlavně to strašně moc žralo. Takže tam musí být všechno stejně jako na dvoulitru. Co já jsem se s tím natrápil. Teď mi po 3 letech měnili membránu a byla i po tolika kilometrech v pohodě. Jinak jsem na to jezdil 3 roky bez jakékoliv údržby. Chlapi v servisu se divili, že po 120 tis. kilometrech bez výměny filtru a tak podobně to vůbec ještě jede. Takže jak to bylo......
Nechal jsem si to namontovat před 3 rokama, ale galant nebyl v hromadné schvalovačče, tak jsem se na to vykašlal a jezdil na černo. Ono 11 tisíc se mi zdálo už dost. No a teď v prosinci jsem si všiml, že v hromadné je i Galant, tak jsem zajel do firmy co montuje plyn a řekl, že to chci legalizovat. Takže montáž proběhla v prosinci 2006 a oni se pod to podepsali. Jen ty komponenty musí být mladší jak 2001-2002. Řekli mi že za 1000,- Kč. Tak jsem řekl že jo. Donesl velký techničák a za 3 dny jsem šel na úřad to zapsat za 50,- Kč.
Jen ti bude takřka trvale svítit kontrolka CHECK ENGINE, ale s tím se nedá nic dělat. Ptal jsem se na to i v Mitsubishi. Takže vyšroubovat žárovku by mělo pomoci. Je to kontrolka na kontrolu výfukových plynů kombinovaná s diag. Motoru.
Snad to bude takto stačit.
(R.I.P. - Galant 4x4 2,5 V6 + xenony)
Audi A8 (podvozek a sedačky S8), obsah 4,2 osmivál, 300 PS, maximální výbava. Zase změna podsvícení na modrou. :-)

Offline Georg2

• Jr. Member
  • **
Díky za vyčerpávající odpověď.
A jenom bych se ještě zeptal, jak je to s těma homologacema, zejména nádrže.